Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Τρώω στην πόλη: Takadum

Στο μαγαζί πήγαμε συστημένοι. Για τα σουτζουκάκια του και το γλυκό στο τέλος. Και για τα δύο είχαν απόλυτο δίκιο. Μικρά νόστιμα ψητά σουτζουκάκια που παραγγέλνεις με το κομμάτι, όπως και τα υπόλοιπα κρέατα του. 







Το μενού του περιλαμβάνει και ψάρια οπότε καλύπτει όλο το φάσμα. Ευχάριστη έκπληξη στον κατάλογο του ήταν το ταμπουλέ και το χούμους τα οποία τιμήσαμε ιδιαιτέρως. Πιάτα μεγάλης θρεπτικής αξίας που σπάνια βρίσκεις σε ταβέρνες. 









Το χούμους είναι ένα παραδοσιακό ντιπ της Μέσης Ανατολής με βασικά συστατικά ρεβίθια, ταχίνι, ελαιόλαδο, σκόρδο και λεμόνι. Όλα ένα κι ένα! Εξαιτίας αυτών είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ασβέστιο, ψευδάργυρο, ακόρεστα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. 









Το γλυκό στο τέλος θα το περιέγραφα σαν παραλλαγή λευκού κορμού. Απλό, γευστικό και ελαφρύ για κλείσιμο γεύματος. 

Τέλος θα κάνω μια αναφορά στην διακόσμηση που κινείται σε ανατολίτικο ύφος. Αν δεν βρείτε να καθίστε έξω (ή δεν βοηθάει ο καιρός) το πατάρι του είναι τόσο μεγάλο που θα χωρέσετε σίγουρα. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου