Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Τρώω στην πόλη: Αθιβολή

Μαζί με όλες τις πληροφορίες που περιλαμβάνει το blog, είπαμε να συμπεριλάβουμε και προσωπικές μας επιλογές από τις εξόδους μας στην πόλη. Με κριτήριο τη νοστιμιά αλλά και τη θρεπτική τους πλευρά. 

Στάση πρώτη λοιπόν, Αθιβολή στα λαδάδικα για ρακές. Η επιλογής μας;
Σταμναγκάθι, απάκι άπαχο και νοστιμότατο, μανιτάρια ψητά και κοτοπαϊδάκια. Όλα νοστιμότατα συνοδευτικά παγωμένης ρακής.




Κορυφαίο θρεπτικό πιάτο, φυσικά το δυσεύρετο στη Θεσσαλονίκη σταμναγκάθι καθώς τα πράσινα χόρτα είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά στην μεσογειακή διατροφή λόγω των αντιοξειδωτικών και των ω-3 λιπαρών οξέων που περιέχουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου