Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Γρανίτα φράουλα



ΥΛΙΚΑ
250γρ  μαύρη  ζάχαρη
250γρ νερό
750γρ φράουλες
3 κουταλάκια  χυμό  λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 250 γρ. ζάχαρη με τα 250 γρ. νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Παίρνουμε  τις  φράουλες και  τις  κόβουμε σε κομμάτια και τις χτυπάμε στο μπλέντερ για να τα κάνουμε πολτό. 

Στη συνέχεια, παίρνουμε αυτό το 1/2 κιλό πολτό φρούτου (τα 750 γρ. φρούτων χωρίς τις φλούδες και τα κουκούτσια μάς δίνουν περίπου 1/2 κιλό πολτό) και 3 κουταλάκια χυμό λεμονιού. 

Tα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε στο μάτι να ζεσταθούν μέχρι να φτάσουν λίγο πριν το βράσιμο. Τότε κατεβάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. 

Όταν κρυώσουν το σιρόπι και ο πολτός φρούτων και έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, τα ανακατεύουμε, ώστε να ομογενοποιηθούν. 

Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και κάθε 1 ώρα το βγάζουμε, το ανακατεύουμε και το ξαναβάζουμε μέσα. Αυτό το κάνουμε 4 φορές περίπου.

Όποτε θέλουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το σερβίρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου