Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Εναλλακτικός τρόπος υπολογισμού μερίδων




Μήπως συχνά αναρωτιέστε πώς μπορείτε να υπολογίσετε μία μερίδα φαγητού; Η απάντηση είναι εύκολη και ο τρόπος γρήγορος. Σχηματίστε έναν κύκλο ενώνοντας τους δείκτες και του αντίχειρες των δύο χεριών σας. Το φαγητό που χωράει μέσα στον κύκλο αντιστοιχεί νπερίπου σε μία μερίδα πρωτεϊνών (πχ κρέας, κοτόπουλο) ή υδατανθράκων (πχ ρύζι, μακααρόνια), με ύψος σερβιρίσματος όσο το πάχος του δείκτη σας. Η μερίδα των πιο χαμηλών σε λιπαρά τυριών όπως πχ της φέτας, αντιστοιχεί στον όγκο που σχηματιζεται όταν ενώσετε το δείκτη, το μέσο και τον παράμεσο του δεξιού σας χεριού. Για τα πιο λιπαρά τυριά αντιστοιχεί στον όγκο που καταλαμβάνουν ο μέσος και ο δείκτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου