Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Κολοκυθόπιτα


Αν σας αρέσουν οι κολοκυθοκεφτέδες αλλά τους αποφεύγετε γιατί είναι τηγανιτοί, σας έχουμε την κατάλληλη εναλλακτική. Δοκιμάστε τους!

για 3 μερίδες

Υλικά
3 κολοκυθάκια (600 γρ)
2 αυγά
150 γρ τυρί φέτα
2 κουταλιές σούπας αλεύρι (μπορεί να χρειαστεί παραπάνω)
Δυόσμος,  1 κουταλιά ξερός ή 1 χούφτα φρέσκο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
 και λίγο ελαιόλαδο και αλεύρι για το πυρέξ


Σκεύη

Μικρό πυρέξ, τρίφτης και ένα μεγάλο μπολ για ανακάτεμα

Εκτέλεση
Ανάβεις τον φούρνο στο 200’.
Τρίβεις τα κολοκυθάκια μέσα στο τρυπητό. Αλατίζεις και αφήνεις να  στραγγίσουν. Μετά από 10’ τα ζουπάς όσο μπορείς για να φύγουν όλα τα υγρά τους.
Τα βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά. Αυγά, αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις με ένα πιρούνι. Μπορεί να χρειαστεί να βάλεις κι άλλο αλεύρι αν δεις ότι έχει πολλά υγρά. Χρησιμοποίησε το μαγειρικό σου ένστικτο. 
Μόλις γίνει ομοιόμορφο μείγμα, τρίβεις μέσα τη φέτα σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύεις.
Βάζεις λίγο ελαιόλαδο (1 κουταλιά σούπας) σε ένα μικρό πυρέξ και ρίχνεις λίγο αλεύρι. Κουνάς το πυρέξ να πάει παντού. Αυτή η διαδικασία εγγυάται ότι θα μπορείς να κόψεις την  πίτα σου εύκολα και σε κομμάτια όταν ψηθεί.
Το στρώνεις ομοιόμορφα και το ψήνεις μέχρι να ροδίσει, για 40’ περίπου.
Μόλις πάρει χρώμα το βγάζεις, και το  αφήνεις έξω για ένα τέταρτο πριν το κόψεις.

Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου