Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Σπιτικές τραγανές κοτομπουκιές

ΥΛΙΚΑ
3 φιλέτα κοτόπουλου
85 γρ βρώμη ή τριμμένη φρυγανιά
½ κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι σκόρδο σκόνη
Λίγο τριμμένο πιπέρι
½ φλ νερό
1 ασπράδι αυγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C. Τεμαχίζετε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μπουκιές.
Ανακατεύετε τη βρώμη, το αλάτι, το σκόρδο και το πιπέρι και τα μεταφέρετε σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα.
Χτυπάτε το ασπράδι αβγού με το νερό. Βουτάτε τα κομμάτια κοτόπουλου στο αυγό και μετά τα βάζετε στη σακούλα με τη βρώμη ανακινώντας, ώστε να καλυφθούν οι μπουκιές.
Σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί, μεταφέρετε τις κοτομπουκιές και ψήνετε για 10-15 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν. Γυρίζετε τις κοτομπουκιές μια φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου