Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Σαλάτα ρόκα σπανάκι με καρύδια και cranberries

ΥΛΙΚΑ
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι από λευκό κρασί
½ φλιτζάνι και 2 κουταλιές αποξηραμένα cranberries
3 φλιτζάνια φύλλα σπανάκι
1 ½ φλιτζάνι ή 1 ματσάκι ρόκα
½ φλιτζάνι καρύδια
¼ φλ τριμμένη φέτα κατσικίσια (ή ροκφόρ)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμίξτε σε ένα μίξερ το ελαιόλαδο με το ξύδι και τις 2 κουταλιές cranberries για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να είναι αρκετά ψιλοκομμένα. Βάλτε την σε ένα βάζο και αφήστε το 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. 

Πλύνετε τα λαχανικά και αφήστε τα να στεγνώσουν απ' τα νερά τους ή χρησιμοποιήστε ένα  στεγνωτήρι λαχανικών. Έτσι θα διατηρηθούν όση ώρα χρειάζεται χωρίς να μαραθούν. Βάλτε τα σε ένα μπολ που κλείνει ή εναλλακτικά σε μια μεγάλη σακούλα τροφίμων. 

Αναμίξτε την σαλάτα με τη σος λίγο πριν την κατανάλωση της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου