Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Ντολμαδάκια


Ντολμαδάκια 

Για 55 ντολμαδάκια,6  μερίδες


ΥΛΙΚΑ 
2 ξερά κρεμμύδια
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι Μαιδανό
 μια χουφτα φρεσκο Δυόσμο ή μια κουτ σούπας ξερό
1 Λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
½ κιλό Ρύζι
 5 κουτ σούπας ελαιόλαδο
Αμπελόφυλλα


Εκτέλεση

Ζεματίστε για 10 λεπτά τα αμπελόφυλλα. Ξεβγάλτε τα καλά και αφήστε τα να κρυώσουν. Ψιλοκόψτε τα μυρωδικά και ανακατώστε όλα τα υλικά μαζί. Βάλτε λίγο ρύζι σε κάθε αμπελόφυλλο και τυλίξτε το.  

Στον πάτο της κατσαρόλας βάλτε τα κοτσανακια από τον άνηθο και τον μαιδανό (για να μην ακουμπάνε τα ντολμαδάκια κατευθείαν στην κατσαρόλα) ή αν δεν έχετε, λεπτές φέτες πατατας. Βάλτε στη σειρά τα ντολμαδάκια να μην αφήνουν χώρο ανοιχτό και αδειάσουν. Η δεύτερη σειρά πάει κόντρα.

Βάλτε από πάνω ένα ρηχό πιάτο για βάρος να τα κρατάει στον πάτο, και βάλτε τόσο νερό ωστε να φτάσει μέχρι το πιάτο. Αφήστε να ψηθούν για 20 λεπτά στο 1,5 αν είχαι χύτρα, ενώ αν είναι απλή κατσαρόλα, αφήστε για 45 λεπτά στο 2. Σ’ αυτήν την περίπτωση ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ενδιάμεσα.

Πρέπει να κρυώσουν για να τα βγάλουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου