Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Παστέλι


ΥΛΙΚΑ

130γρ  μέλι
130γρ μαύρη  ζάχαρη
30γρ  γλυκόζη
200γρ  σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε  το  μέλι , την  ζάχαρη  και  την  γλυκόζη  σε  μια  κατσαρόλα  και  σε  χαμηλή  φωτιά, ανακατεύουμε   με  μια  ξύλινη  κουτάλα κυκλικά   μέχρι  το  μίγμα  να  φτάσει  περίπου  σε   θερμοκρασία  130 βαθμούς .
Αποσύρουμε   από την  φωτιά   το  μίγμα  και  προσθέτουμε  το  σουσάμι  ανακατεύοντας   συνεχώς   μέχρι  την  ομογενοποιήσει  του.
Όσο   το  παραπάνω  μείγμα  είναι  ζεστό  το  τοποθετούμε   πάνω   σε   μια  λαδόκολλα  και  από  πάνω  του  τοποθετούμε   άλλο  ένα  φύλλο  λαδόκολλας  και  με  το   πλαστή  το   στρώνουμε    σε  όποιο  πάχος   θέλουμε. Αφού  το  στρώσουμε  το  κόβουμε  σε   σχήματα  που  μας  αρέσουν.

Μπορούμε  να  αντικαταστήσουμε  το  σουσάμι  με  όποιο  ξηρό  καρπό  θέλουμε  και  μπορούμε  να αντικαταστήσουμε  την  γλυκόζη  με   μέλι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου