Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Μύθοι ή αλήθειες

Είναι σωστό να συνδυάζουμε αμυλούχα και πρωτεινούχα τρόφιμα
Αλήθεια

Ένας τέτοιος συνδυασμός είναι ο ιδανικός.αρκεί να επιλέγουμε τα σωστά τρόφιμα, οι ποσότητες να είναι ελεγχόμενες και να συμπεριλαμβάνουμε λαχανικά. Ένα τυπικό συνδυαστικό πιάτο μπορεί να περιέχει κατά το ήμισυ λαχανικά διαφόρων χρωμάτων με λίγο ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, κατά το 1/4 αμυλούχους υδατάνθρακες και κατά το άλλο 1/4 σχετικώς άπαχες πρωτεινες. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει ταχύτερα το αίσθημα του κορεσμού, συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου και μειώνει την επιθυμία για κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε θερμίδες από ζάχαρη ή λιπαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου