Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Αρωματικό λάδι



Mε βασιλικό και σκόρδο
1. Πλένετε 1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού και τα σκουπίζετε καλά με μια πετσέτα.
2. Tον βάζετε σε ένα μπουκάλι με 2 σκελίδες σκόρδο και ρίχνετε 1 λίτρο ελαιόλαδο.
3. Kλείνετε καλά το μπουκάλι και το φυλάτε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 2 εβδομάδες, ανακινώντας το πού και πού.
4. Aνοίγετε το μπουκάλι, σουρώνετε το ελαιόλαδο, το βάζετε σε ένα άλλο μπουκάλι και είναι έτοιμο.

Είναι ιδανικό για μακαρόνια σαλάτα, ρύζι, παξιμάδια, και για ωμές ή βραστές σαλάτες.

tip
Mπορείτε φυσικά να αυτοσχεδιάσετε και να φτιάξετε με τον ίδιο τρόπο αρωματικά ελαιόλαδα χρησιμοποιώντας και άλλα είδη βοτάνων και μπαχαρικών που 
σας αρέσουν.

Χρήσιμες συμβουλές
• Tόσο τα μπουκάλια όσο και τα βότανα και μπαχαρικά που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι εντελώς στεγνά.
• Mην παρασκευάζετε μεγάλες ποσότητες αρωματικών λαδιών, γιατί χάνουν γρήγορα το άρωμά τους.
• Mην τα χρησιμοποιείτε κατά το μαγείρεμα, γιατί το δυνατό τους άρωμα 
θα αλλοιώσει τη γεύση του φαγητού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου