Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Βερίκοκα γεμιστά με κατίκι Δομοκού, μέλι και ξηρούς καρπούς



Υλικά   5-6  άτομα
·         16  βερίκοκα  ώριμα , κομμένα   στην  μέση  χωρίς  κουκούτσια
·         180γρ  κατίκι Δομοκού
·         ¼  του  φλιτζανιού  ξηρούς  καρπούς ωμούς  χοντροκομμένους
·         1 κ.γλ. ξύσμα  λεμονιού
·         κουταλιά  μέλι
·         βανίλια

Εκτέλεση
·         Ανακατεύετε  το  κατίκι  με το  ξύσμα  λεμονιού  και την  βανίλια  μέχρι  να  ομογενοποιηθούν . βάζετε το  μείγμα  στο  ψυγείο  να  κρυώσει λίγο.
·         Τοποθετείται  τα  βερίκοκα  σε  πιατέλα  με το  άνοιγμα   προς  τα  πάνω.
·         Βάζετε το  μείγμα  της  γέμισης  σε  κορνέ   και  γεμίζετε  τα  βερίκοκα  τόσο  όσο  να  σχηματιστεί  μια  μπαλίτσα .
·         Πασπαλίζετε  την  γέμιση  με τους  χοντροκομμένους   ξηρούς  καρπούς  και  πριν  το  σερβίρισμα  προσθέτετε  το  μέλι  και  λίγο  ξύσμα  λεμονιού  από  πάνω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου