Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Πανακότα ελαφριά


ΥΛΙΚΑ
200γρ κρέμα  γάλακτος   χαμηλών  λιπαρών
200γρ  γιαούρτι  2%
50γρ  καστανή  ζάχαρη
1 κομματάκι  μαστίχα
½   κλωναράκι  βανίλια
4 φύλλα  ζελατίνης ( 2  γρ  το   ένα  φύλλο  ζελατίνης )

Εκτέλεση
  • Βάζουμε    σε  ένα  μπολ  κρύο  νερό  και  τοποθετούμε  τις  ζελατίνες   για  να  φουσκώσουν .
  • Σε  ένα   άλλο   μπολ   ανακατεύουμε  πολύ  καλά  με  το  σύρμα  χειρός , το   γιαούρτι  με  την  μισή   κρέμα  γάλακτος.
  • Χτυπάμε  στο   γουδί   την  μαστίχα   να  σπάσει   με  λίγη  κρυσταλλική  ζάχαρη .
  • Σε  ένα  μικρό  κατσαρολακι  βάζουμε  την  υπόλοιπη  κρέμα  γάλακτος   με την  ζάχαρη  , την  βανίλια ( την  βανίλια  την  χαράζουμε  στην  μισή  και  το  μαχαίρι  την  ξύνουμε  και  παίρνουμε  τα  σποράκια  από  μέσα ), την  μαστίχα    που  έχουμε   χτυπήσει, δεν  βράζουμε  το  μείγμα  άπλα   το  ζεσταίνουμε   ελαφρώς  να  λιώσει  η  ζάχαρη.
  • Στο   ζεστό  το μείγμα    με  την  κρέμα   γάλακτος   προσθέτουμε   της   ζελατίνες  και  ανακατεύουμε  καλά  να  διαλυθούν.
  • Όταν   το  μείγμα    γίνει  χλιαρό  το  προσθέτουμε  στο  μείγμα   με το  γιαούρτι  και  την  κρέμα   γάλακτος.
  • Το  αδειάζουμε  σε  ασημένια  μικρά  μπολάκια
  • Τα  τοποθετούμε  στο   ψυγείο  και  τα  αφήνουμε   για  4  ώρες  μέχρι  να  παγώσει το  μείγμα  ή  αν  θέλουμε  να  παγώσουν  γρήγορα  τα  τοποθετούμε  στην  κατάψυξη  και  όταν  το  σερβιρουμε   είναι  σαν  παγωτό.
  • Τα   ξεφορμάρουμε  βουτώντας   το  μπολάκι  σε  ζεστό  νερό.
  • Το  σερβίρουμε  με  σως   φρούτων  ή   σιρόπι  από  γλυκό  του  κουταλιού  της  αρέσκειας  μας .


Καλή  επιτυχία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου