Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Καιρός για μια αχνιστή σούπα


Μια καλή πρόταση για ένα χορταστικό γεύμα με ένα πιάτο που ετοιμάζεται γρήγορα. Αυτή η σούπα με φάβα σερβίρεται με τραγανό μαύρο ψωμί ή ανάμεικτα φρέσκα λαχανικά.


Υλικά (για 4 άτομα)
3 κουταλιές χοντροκομμένο σχοινόπρασο και ολόκληρα κομμάτια για γαρνίρισμα
3 κουταλιές άπαχο στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά μαργαρίνη
1/4 κουταλάκι ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο και κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1½ φλιτζάνι ξερή φάβα, πλυμένη και στραγγισμένη
3 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1/4 κουταλάκι πιπέρι
90 γρ. κομμένο άπαχο ζαμπόν

Εκτέλεση1 Για την κρέμα σχοινόπρασου χτυπάτε στο μπλέντερ το σχοινόπρασο, το γιαούρτι, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το αλάτι. Τη σκεπάζετε και τη βάζετε στο ψυγείο.
2
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 6΄. Ρίχνετε 1/4 κουταλάκι αλάτι. Σοτάρετε το καρότο για 5΄ και στη συνέχεια το σκόρδο για 1΄. Ρίχνετε τη φάβα, το νερό, τον ζωμό, το υπόλοιπο αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε με το σκεύος μισοσκεπασμένο για 60-65΄.
3
Σε ένα μπλέντερ, χτυπάτε τη σούπα σε δόσεις και την ξαναβάζετε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για να ζεσταθεί.
4 Μοιράζετε τη σούπα σε μπολ. Ρίχνετε λίγη κρέμα σχοινόπρασου και γαρνίρετε με το ζαμπόν και τα κομμάτια σχοινόπρασου. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου