Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Σακούλα ψησίματος   Ένας πολύ εύκολος τρόπος να μαγειρέψουμε γρήγορα, χωρίς να λερώσουμε το φούρνο και το φαγητό να είναι ζουμερό, χωρίς πολλά λιπαρά, είναι το μαγείρεμα σε σακούλα για ψήσιμο. Βάζουμε όλα τα υλικά που θέλουμε με λίγο νερό (ή χυμό πορτοκάλι ή λίγο κρασί), χωρίς να προσθέσουμε λάδι, ακολουθούμε τις οδηγίες στο κουτί της σακούλας (συνήθως χρειάζεται να κάνουμε κάποια τρύπα για την εκτόνωση της περίσσειας των ατμών) και ψήνουμε στο φούρνο, το πολύ στους 200 βαθμούς. Ιδιαίτερα χρήσιμο για τα άπαχα κρεατικά όπως μπριζόλα χωρίς λίπος ή στήθος κοτόπουλου ή ακόμη και τα ψάρια.

   Μια γρήγορη συνταγή είναι η παρακάτω (δεν αναφέρονται ποσότητες, η συνταγή είναι ενδεικτική, ο κάθε ένας μπορεί να υπολογίσει ανάλογα):
   Βάζετε στη σακούλα κοτόπουλο, πατάτες, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και χυμό πορτοκάλι. Την κλείνετε και κάνετε μια μικρή τρύπα με μια οδοντογλυφίδα. Την τοποθετείτε σε ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 2000C, αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 10 λεπτά. Προσοχή στο άνοιγμα της σακούλας μετά το ψήσιμο, θα βγουν αρκετοί ατμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου