Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Κέικ με αχλάδια


Για  8  άτομα
Υλικά
5 αχλάδια  κομμένα  σε  φετούλες
1 κ.σ. βούτυρο ή  μαργαρίνη
2κ.σ. κονιάκ
100γρ  αμυγδαλόψιχα
1 κ.σ. ζάχαρη

Για  την  ζύμη
120γρ βούτυρο  ή  μαργαρίνη
100γρ  καστανή ζάχαρη
3 αυγά
100γρ  αλεύρι που φουσκώνει  μονό του
1 κ.γλ. κανέλα σκόνη
¼ κ.γλ. γαρίφαλο

Για την καραμέλα
150γρ ζάχαρη
3 κ.σ. νερό

Εκτέλεση
Στρώνουμε  ένα  αντικολλητικο χαρτί σε  μια  στρογγυλή  φόρμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνου στους 180 βαθμούς
Ζεσταίνουμε τα  150γρ  ζάχαρη με  τις  3 κ.σ. νερό σε τηγάνι  μέχρι να γίνει καραμέλα
Βάζουμε την καραμέλα στην  βάση της  φόρμας  και  από πάνω τοποθετούμε  μια στρώση αχλάδια ( το  ένα δίπλα στο άλλο).
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα  αχλάδια με το βούτυρο ,το κονιάκ, την αμυγδαλόψιχα  και την ζάχαρη  και την στρώνουμε  από  πάνω
Ετοιμάζουμε την ζύμη για  κέικ : Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη  μέχρι να  αφρατέψει  και  έπειτα  προσθέτουμε  ένα  ένα τα  αυγά. Ρίχνουμε το αλεύρι  και τα μυρωδικά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στρώνουμε  τη ζύμη προσεκτικά  πάνω  από τα  αχλάδια  και ψήνουμε στους 180 βαθμούς  για  40 λεπτά .
Αφού κρυώσει  καλά το αναποδογυρίζουμε  προσεκτικά σε  μια πιατέλα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου