Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Κάνει να προσθέσω κόκκινη σάλτσα;



          Το κοκκινιστό δεν είναι «βαρύ»; Μια πολύ συνηθισμένη απορία και ένας μύθος είναι σχετικά με την κόκκινη σάλτσα (σάλτσα ντομάτας) και αν είναι παχυντική. Προσθέτοντας ή βράζοντας το κρέας με την σάλτσα ντομάτας είναι ένας εύκολος τρόπος να κάνουμε το άπαχο κρέας πιο ζουμερό και νόστιμο, χωρίς να αυξήσουμε τα λιπαρά και τις θερμίδες, αρκεί βέβαια να έχουμε προσέξει το λάδι. Τη σάλτσα ντομάτας μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε μια πληθώρα φαγητών όπως είναι διάφορα κρεατικά κοκκινιστά, στα όσπρια, στις σούπες, στα λαδερά, στα ζυμαρικά, σε συνδυασμό με μανιτάρια, πιπεριές, τόνο, θαλασσινά και όπου αλλού θέλουμε. Η ντομάτα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών αλλά το κυριότερο πλεονέκτημά της είναι το λικοπένιο, το οποίο έχει έντονη αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση και ιδιαίτερα στον καρκίνο του προστάτη. Η συμπυκνωμένος πολτός ή χυμός ντομάτας είναι ακόμη πιο πλούσιος σε λικοπένιο, οπότε είναι και μια άριστη πηγή θρεπτικών ουσιών. Σάλτσα ντομάτας βρίσκουμε εύκολα όλο το χρόνο σε διάφορες μορφές, όμως αν έχουμε διάθεση μπορούμε κάνουμε και μόνοι μας στο σπίτι το καλοκαίρι με τις ώριμες ντομάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου