Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Στερητικές ΔίαιτεςΌλοι έχουμε ακούσει για κάποιον γνωστό μας, που ακολούθησε μια αυστηρή δίαιτα, έχασε πολλά κιλά και τα διατήρησε.
Ξέρουμε όμως και άλλους τόσους ανθρώπους που ξεκίνησαν μια δίαιτα στερητική και την παράτησαν απογοητευμένοι ή άρχισαν μια στερητική δίαιτα, έχασαν κιλά και μετά πήραν περισσότερα κιλά.Υστέρα από αυτό ξεκίνησαν μια άλλη και επανέλαβαν την ίδια στερητική, αποθαρρυντική διαδικασία.
Οι περισσότερες δίαιτες είναι δίαιτες στέρησης. Περιορίζουν ή αποκλείουν τελείως από την διατροφή μας-υδατάνθρακες, λιπαρά, ζυμαρικά, ψωμί, πίτσα, πρωινό, σοκολάτα και αλλά.

Δυστυχώς,οι δίαιτες στέρησης δεν αποδίδουν γιατί :
  •   Το σώμα τις πολεμάει
  •  Ο εγκέφαλος μας τις πολεμάει
  •  Το καθημερινό περιβάλλον τις πολεμάει

Εκατομμύρια χρονιά εξέλιξης έκαναν το σώμα μας πολύ έξυπνο για να ξεγελαστεί με το  κόλπο "θα φάω μόνο σαλάτα" ή "Θα φάω ένα γεύμα την ημέρα".Ο μεταβολισμός του σώματος μας είναι αποτελεσματικός. Όταν έχει άφθονη τροφή να κάψει, καίει γρηγορότερα τα αποθέματα λίπους.Όταν έχει λιγότερη τροφή να κάψει, καίει πιο σιγά και λιγότερο αποτελεσματικά.Αυτή η αποτελεσματικότητα βοήθησε τους προγονούς μας να επιζήσουν από λιμούς και βαρείς χειμώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου