Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Σαλάτα βραστών λαχανικών

Η σαλάτα από ανάμικτα βραστά λαχανικά αποτελεί μία εύκολη και συνάμα ιδιαίτερα θρεπτική επιλογή για ένα βραδινό γεύμα. Παρακάτω σας παραθέτουμε μία τέτοια σαλάτα.

Μερίδες 4

Υλικά
  • τα μπουκετάκια από 1 μέτριο κουνουπίδι (αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια)
  • τα μπουκετάκια από 1 μκρό μπρόκολο (αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια)
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού κρεμμυδάκια τουρσί, από κονσέρβα, ξεπλυμένα
  • 3 καρότα τριμμένα
Για τη σάλτσα
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1/3 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη (αν δεν μας αρέσει το κύμινο, βάζουμε την ίδια ποσότητα σε ξερό, κόλιανδρο, δυόσμο ή ρίγανη, το καθένα με διαφορερικά αποτελέσματα)
  • αλάτι
Εκτέλεση
Μπορούμε να αφήσουμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο ωμά ή να τα βράσουμε, ιδανικά για 5–6 λεπτά, σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ώστε να μαλακώσουν ελαφρώς. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και το μπρόκολο, τα κρεμμυδάκια και τα τριμμένα καρότα. Ανακατεύουμε απαλά. Η προετοιμασία της σάλτσας γίνεται ως εξής: Σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι, το αλάτι και το μυρωδικό ή μπαχαρικό της αρεσκείας μας. Κλείνουμε και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα. Τη σερβίρουμε δροσερή. Μπορεί να συνοδευτεί με λίγο φέτα και ψωμί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου