Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Το μη-αλκοολούχο κόκκινο κρασί μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης



   Οι άνδρες με υψηλό κίνδυνο για καρδιακή νόσο είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση μετά την κατανάλωση μη αλκοολούχου κόκκινου κρασιού, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Heart Association περιοδικό Circulation Research .

   Στο μη-αλκοολούχο κόκκινο κρασί βρέθηκαν αυξημένα επίπεδα μονοξειδίου του αζώτου, το οποίο βοήθησε να μειώσει τόσο τη συστολική όσο και τη διαστολική αρτηριακή πίεση, λένε οι ερευνητές. Το μονοξείδιο του αζώτου είναι ένα μόριο στο σώμα που βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν και να επιτρέπει περισσότερο αίμα για να φτάσει την καρδιά και τα όργανά σας.

   Το κόκκινο κρασί και το μη αλκοολούχο κρασί περιέχει ίσες ποσότητες πολυφαινολών, ένα αντιοξειδωτικό που μειώνει την πίεση του αίματος.

   Καταναλώνοντας κόκκινο κρασί, οι άνδρες είχαν πολύ μικρή μείωση στην πίεση του αίματος και δεν υπήρχε μεταβολή, ωστόσο, μετά την κατανάλωση μη-αλκοολούχου κόκκινου κρασιού, η αρτηριακή πίεση μειώθηκε κατά περίπου 6mmHg η συστολική και 2 mmHg η διαστολική αρτηριακή πίεση.

   Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αλκοόλ στο κόκκινο κρασί μειώνει την ικανότητά του να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Αλλά οι πολυφαινόλες εξακολουθούν να υπάρχουν και μετά την αφαίρεση του αλκοόλ από το κρασί.

  Πηγή:  American Heart Association

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου