Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Αυγά με πιπεριές Φλωρίνης


Μια γρήγορη και θρεπτική συνταγή που μπορεί να καταναλωθεί σαν κυρίως γεύμα ή ελαφρύ βραδυνό. Συνοδεύστε το με ψωμί ολικής άλεσης κι έχετε ένα πλήρες γεύμα.

Εάν βουτάτε... προσοχή στους κρόκους
Υλικά
Για 2 μερίδες
4 αυγά
3 πιπεριές φλωρίνης
3 πράσινες πιπεριές
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο και κόκκινο
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
 




Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές και τις ψήνουμε στο γκριλ. Όταν κρυώσουν λίγο, τις καθαρίζουμε από τις φλούδες και τα σπόρια, και τις χωρίζουμε σε μεγάλα κομμάτια. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε το σκόρδο κομμένο σε 2-3 κομμάτια και τις πιπεριές. Αλατίζουμε ελαφρά. Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο, σχηματίζουμε 4 λακουβίτσες και σπάμε μέσα  τα αυγά. Ανακινούμε προσεκτικά το ασπράδι για να ανακατευτεί με τις πιπεριές, προσέχοντας να μην σπάσουμε τον κρόκο. Ρίχνουμε τα δύο είδη πιπεριών πάνω στα αυγά και τα σκεπάζουμε για να ψηθούν και με τον ατμό τους. Όταν δούμε ότι τα αυγά είναι καλά ψημένα, είναι έτοιμο. 

Αυγά μάτια με πιπεριές Φλωρίνης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου