Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Τρώω στην πόλη #6: Βρωτός


Βρωτός
Η μεσημεριανή συνάντηση για εργασία κατέληξε σε μεσημεριανό φαγητό. Η επιλογή μας αυτή τη φορά; Ο Βρωτός στην πλατεία Άθωνος. Δηλαδή όχι ακριβώς στην πλατεία, αλλά λίγο έξω από αυτήν, στη Μητροπολίτου Γενναδίου. Τραπεζάκια έξω στη σκιά, αλλά χωρίς τη βαβούρα της πολυκοσμίας. Το φαγητό του νοστιμότατο και ξεχωριστό λόγω πρώτων υλών. Η σάλτσα στα λαχανικά ήταν με φρέσκια τριμμένη ντομάτα, οι κολοκυθοκεφτέδες είχαν τη γεύση του φρέσκου κολοκυθιού  χωρίς να την καλύπτουν τα άλλα υλικά, οι σαρδέλες ολόφρεσκιες.  Κορυφαία επιλογή τα μαυρομάτικα φασόλια πιάζ. Ακόμα κι αν δεν είναι η αδυναμία σας τα όσπρια, αυτά δοκιμάστε τα!

Μαυρομάτικα φασόλια πιάζ
Εξαιρετική πηγή σύνθετων υδατανθράκων και διαλυτών φυτικών ινών, οι οποίες δεσμεύουν τη χοληστερίνη των τροφών και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών. Λόγω του χαμηλού ρυθμού απορρόφησης τους  είναι ιδανικά  για άτομα με διαβήτη. Είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, αλλά ως πρωτεΐνες από φυτικές πηγές, χρειάζεται να συνδυαστούν με κάποιο δημητριακό (πχ ρύζι ή ψωμί) για να γίνουν υψηλής βιολογικής αξίας. Περιέχουν σίδηρο  -ο οποίος απορροφάται καλύτερα με τη βοήθεια της βιταμίνης C που υπάρχει στην ντομάτα και το λεμόνι της συνταγής-  και  ψευδάργυρο, ένα ιχνοστοιχείο απαραίτητο για το ανοσοποιητικό σύστημα και την επούλωση πληγών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου