Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Μύθοι και αλήθειες

Η ζάχαρη είναι πάντα κακή

Μύθος

Η ζάχαρη είναι απαραίτητο συστατικό για κάθε κουζίνα. Σκεφτείτε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της στη ζαχαροπλαστική, αλλά και πόσο «ισορροπεί» τις γεύσεις, ιδιαίτερα σε φαγητά που μπορεί από μόνα τους να μην έχουν τόσο δελεαστική γεύση. Θυμηθείτε, μάλιστα, ότι και τα άλλα φυσικά γλυκαντικά, όπως το μέλι, είναι στην ουσία ραφιναρισμένη ζάχαρη, και το σώμα τα επεξεργάζεται με τον ίδιο τρόπο, δίνοντας 4 θερμίδες ανά γραμμάριο. Το κλειδί είναι στο μέτρο. Συστήνεται η προσθήκη ζάχαρης να μην υπερβαίνει το 10% των ημερήσιων θερμίδων σας. Η προσθήκη, μάλιστα, ζάχαρης βοηθά στο να ακολουθείτε ισορροπημένη διατροφή, καθώς κάνει την πρόσληψη υγιεινών τροφών πιο νόστιμη και κατά συνέπεια πιο συχνή! Προσθέστε λίγη ζάχαρη σε μια σάλτσα ντομάτας ή ένα κουταλάκι μέλι στο γκρέιπφρουτ ή το γιαούρτι σας και απολαύστε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου