Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Κοτόπουλο με σταφύλι


Υλικά
500 γραμμ. στήθος Κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια
250 γραμμ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
250 γραμμ. σταφύλι σταφίδα
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
4  κουταλιές ελαιόλαδο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Περνάμε από το αλεύρι τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή στην κατσαρόλα μας και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε στο σκεύος μας και τα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί μας, προσθέτουμε περίπου 2 ποτήρια νερό, χαμηλώνουμε το φαγητό μας και βράζουμε για περίπου μισή ώρα. Προσθέτουμε τα σταφύλια, ανακατεύουμε κουνώντας το σκεύος και όχι με κουτάλα, και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμη, παρακολουθώντας τη σάλτσα του φαγητού μας. Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι. Καλή επιτυχία!--
Αλλάξτε τον τρόπο με τον οποίο... βλέπετε τα φρούτα, βάλτε τα στη μαγειρική σας και κάντε καλό στον οργανισμό σας. Ανά 100 γραμμ. τα σταφύλια μάς προσφέρουν 69 kcl ενέργεια, 81,6% νερό και 10,8 mg βιταμίνη C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου