Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Πεπόνι



Εξαιρετικά φτωχό σε θερμίδες, αλλά πλούσιο σε νερό και γεύση, το πεπόνι είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Απολαύστε το κάτω από τον ήλιο ή πλάι στο κύμα, σκέτο ή συνοδεία αλλαντικών, στο ποτήρι ή στο πιάτο. 
Τι μας προσφέρει: Το πεπόνι είναι πλούσιο σε κάλιο (το οποίο βοηθάει στη ρύθμιση της υπέρτασης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος), βιταμίνη C (που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου) και β-καροτίνη (την οποία ο οργανισμό μας μετατρέπει σε βιταμίνη Α όταν υπάρχει ανάγκη), ενώ έχει διουρητική δράση, λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που περιέχει. Επιπλέον, ο φλοιός του πεπονιού θεωρείται ότι τονώνει το δέρμα, γι’ αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται και ως βασικό συστατικό σε μάσκες προσώπου και συνδέεται με τη μείωση της ακμής στην περίοδο της εφηβείας. 


Tip: Αφού κόψετε το πεπόνι, καταναλώστε το όσο πιο γρήγορα μπορείτε, γιατί όταν έρχεται σε επαφή του με τον αέρα καταστρέφεται ευκολότερα η βιταμίνη C που περιέχει. Μην το παρακάνετε όμως με την ποσότητα που θα καταναλώσετε, γιατί το πεπόνι είναι δύσπεπτο φρούτο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου