Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Μαρμελάδα Σύκο


Υλικά :
·         1 κιλό σύκα
·         1\2 κιλό ζάχαρη
·         3 κ.γ χυμό λεμονιού

Εκτέλεση :
Διαλέγουμε τα σύκα ώριμα και γερά. Αφαιρούμε την φλούδα και τα βάζουμε σε λεκάνη και τα λιώνουμε.
Τοποθετούμε τον πολτό από τα σύκα μαζί με την ζάχαρη στη κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε.
Βράστε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει και αφαιρούμε τον αφρό.
Προς το τέλος προσθέτουμε τον χυμό.
Αφήνουμε την μαρμελάδα να κρυώσει και την βάζουμε στα  αποστειρωμένα  βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου