Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

Μακαρονοσαλάτα

Ενα τραπέζι γιορτινό, και ιδιαίτερα το πρωτοχρονιάτικο, διακρίνεται από την αφθονία και την ποικιλία. Την πρώτη μέρα του χρόνου όλα πρέπει να παρέχονται πλουσιοπάροχα για να είναι ίδιες και οι υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Σε αυτό λοιπόν το τραπέζι γευτήκαμε μία πολύ ωραία και ελαφριά μακαρονοσαλάτα την οποία θα θέλαμε να σας προτείνουμε τόσο ως κυρίως γεύμα μόνη της όσο και ως συνοδευτικό για ψάρι, κρέας ή κοτόπουλο.
 
Υλικά
  • 1,5 φλυτζάνι πέννες
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1/2 φλυτζάνι καλαμπόκι βραστό
  • 1/2 φλιτζάνι αρακά βρασμένο
  • 2 φέτες γαλοπούλα
  • 2 φέτες κασέρι για τοστ 
  • 2 αγγουράκια τουρσί
  • κάπαρη
  • 1 γιαούρτι total 2%
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μαγιονέζα light
Εκτέλεση
    Βράζετε τις πέννες και στη συνέχεια τις στραγγίζετε. Τις τοποθετείτε σε ένα βαθύ μπωλ και ρίχνετε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το καλαμπόκι, τον αρακά, την κάπαρη και τα αγγουράκια. Έπειτα ρίχνετε τη γαλοπούλα και το κασέρι αφού πρώτα τα έχετε κόψει σε μικρούς κύβους. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύεται το γιαούρτι με τη μαγιονέζα light και περιχύνεται τη σαλάτα. Ανακατεύεται πολύ καλά και η σαλάτα σας είναι έτοιμη.
    Καλή όρεξη.......   
     
     
     

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου