Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι λιγότερο θρεπτικά από τα ωμά;

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε μπει στη διαδικασία να αγοράσουμε κατεψυγμένα λαχανικά είτε γιατί δεν έχουμε χρόνο να πάμε στη λαική να τα αγοράσουμε και να τα καθαρίσουμε ή γιατί μπορεί να επιλέξουμε να μαγειρέψουμε κάποιο λαχανικό που είναι εκτός της εποχής του. Έτσι λοιπόν συχνά περνά από το μυαλό μας αν τα λαχανικά αυτά είναι το ίδιο θρεπτικά με τα φρέσκα. Η απάντηση δόθηκε από τα αποτελέσματα μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε στο Αριστοτελείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), σύμφωνα με την οποία συγκρίθηκε η διατροφική ποιότητα νωπών (φρέσκων δύο ή περισσότερων ημερών) και κατεψυγμένων λαχανικών και τα οποία επιβεβαίωσαν τα δεδομένα της διεθνούς βιβλιογραφίας. Αυτό σημαίνει ότι τα κατεψυγμένα λαχανικά φαίνεται να μην υστερούν διατροφικά σε σχέση με τα νωπά (δύο ή και περισσοτέρων ημερών) μετά τη συγκομιδή τους, με την προϋπόθεση ότι όλες οι διαδικασίες συγκομιδής, επεξεργασίας, ψύξης και συντήρησης υπό κατάψυξη έχουν γίνει σωστά. Η μόνη καλύτερη επιλογή των λαχανικών αυτών είναι το να έχετε δικό σας κήπο και να καταναλώνετε κατευθείαν φρεσκοκομμένα λαχανικά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου