Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Χοιρινό πρασοσέλινο


Υλικά
  • 1 κιλό μπούτι χοιρινό
  • 1/2 κιλό πράσα σε ροδέλες χοντροκομένες
  • 1/2 κιλό σελινόριζα σε φέτες χοντροκομμένες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά τοματοπολτό
  • χυμός 2-3 λεμονιών


Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε πράσα, σελινόριζα για 5'.
Τα βάζουμε σε πιατέλα, σουρωμένα από το λάδι.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρέας σε μερίδες και το ροδίζουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τα πράσα και τη σελινίριζα, σβήνουμε με το κρασί.
Βράζουμε 5'.
Προσθέτουμε το νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει τον τοματοπολτό.
Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζουμε 1 ώρα ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
Χτυπάμε το χυμό λεμόνι με ζουμί από το φαγητό και το ανακατεύουμε σε αυτό (αν θέλετε στο χυμό και το ζουμί, βάλτε και 2 κροκάδια χτυπημένα ή κόρν φλάουρ)
Σερβίρετε με τριμμένο ξύσμα λεμόνι από πάνω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου