Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Πατάτες φούρνου με πέστο μπρόκολο και μανιτάρια Champignon


Υλικά
Για το πέστο μπρόκολο:
1/2 μπρόκολο (μόνο τα τρυφερά κομμάτια τις  φουντίτσες)
5 έως 6 κλωνάρια  βασιλικού  (Χρησιμοποιήστε τα φύλλα)
1/2 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
10 πράσινες ελιές
Καρύδια
Ελαιόλαδο για γεύση
Αλάτι (αν χρειάζεται) σε γεύση

4 μεγάλες πατάτες 
1  κονσέρβα  μανιτάρια Champignon

Εκτέλεση
Πέστο: βράζουμε  το  μπρόκολο λίγο να κρατεί  να  είναι al dente. Τα  βάζουμε στο  μούλτι  μαζί  με τα  υπόλοιπα  υλικά  και  τα  πολτοποιούμε.

Τυλίγουμε  τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για μιάμιση  ώρα (ή περισσότερα) έως 180 ° c. Τρυπάμε  με  ένα πιρούνι για να δούμε αν είναι μαλακές και  έχουν  ψηθεί. Τις κόβουμε στην μέση . Αφαιρούμε μια μικρή  ποσότητα  από της  πατάτες. Στο μείγμα  της  πατάτας  προσθέτουμε  λίγο  λάδι  και  αναμειγνύουμε με λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα  αυτό της πατάτας. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και το πέστο  μπρόκολο  και  γεμίζουμε τις  πατάτες. Σερβίρουμε όσο  είναι  ζεστές.


1 σχόλιο:

  1. Θα μου επιτρέψετε να σχολιάσω καλοπροαίρετα το εξής και αφορά στις αναρτήσεις συνταγών. Σαν ομάδα επιστημόνων της διατροφής που είστε κάνετε μια ξεχωριστή προσπάθεια διατροφικής ευαισθητοποίησης του κοινού που σας παρακολουθεί: θα πρότεινα να εμπλουτίζετε τις συνταγές σας με διατροφικές πληροφορίες, πληροφορίες της διατροφικής αξίας των υλικών που προτείνετε αλλά και πως επιδρούν συνδυαστικά τα υλικά αυτά στον ανθρώπινο οργανισμό. Μη ξεχνάτε πως συνταγές μπορούμε να βρούμε οπουδήποτε. Έχει γεμίσει το διαδίκτυο με ειδικούς και μη πάνω σε θέματα μαγειρικής που ανεβάζουν χιλιάδες συνταγές. Κάντε τη διαφορά λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή