Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Δυο διαφορετικά ντιπ καρότου

Ντιπ  ωμού καρότου

Υλικά
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουταλιές της σούπας κοφτές μαγιονέζα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • ξύδι
  • φέτα κομμένη σε κυβάκια
Εκτέλεση
1. Τρίβετε το καρότο, του προσθέτετε ξύδι και το αφήνετε λίγο να απορροφηθεί.
2. Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Στραγγίζετε το καρότο και το αφήνετε στην άκρη.
4. Στο μπολ με το γιαούρτι και τη μαγιονέζα, προσθέτετε το ξύδι που έμεινε από το πιάτο μαζί με το λάδι, και όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείτε και ανακατεύετε καλά.
5. Τέλος προσθέτετε το καρότο και ανακατεύετε ξανά.
6. Προσθέτετε τη τριμμένη φέτα, ανακατεύετε μια τελευταία φορά και είστε έτοιμοι.



Ντιπ βραστού καρότου
Υλικά
  • 1 καρότο βρασμένο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με κράκερ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου