Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Σουπιές με σπανάκι

Σας προτείνουμε μία νόστιμη συνταγή και εξαιρετικά θρεπτική.
 
Υλικά (για 6 άτομα)
  • 1 κιλό σουπιές
  • 1½ φλιτζάνι κρασί άσπρο (αρετσίνωτο)
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μάτσο μάραθο χοντροκομμένο
  • 1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • αλατοπίπερο
Εκτέλεση
  • Καθαρίζετε τις σουπιές και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  • Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και το κρασί. Αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά (μέχρι να πιουν το ζουμί τους).
  • Προσθέτετε το λάδι, τα κρεμμύδια, το μάραθο.
  • Σιγοβράζετε για άλλα 20 λεπτά με κλειστό το καπάκι.
  • Προσθέτετε το σπανάκι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε με τις σουπιές.
  • Συνεχίζετε το βράσιμο για 25-30 λεπτά ακόμα.
Καλή σας όρεξη......

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου