Μια καλή πρόταση για ένα χορταστικό γεύμα με ένα πιάτο που ετοιμάζεται γρήγορα. Αυτή η σούπα με φάβα σερβίρεται με τραγανό μαύρο ψωμί ή ανάμεικτα φρέσκα λαχανικά.
Υλικά (για 4 άτομα) ■ 3 κουταλιές χοντροκομμένο σχοινόπρασο και ολόκληρα κομμάτια για γαρνίρισμα ■ 3 κουταλιές άπαχο στραγγιστό γιαούρτι ■ 1 κουταλιά μαργαρίνη ■ 1/4 κουταλάκι ζάχαρη ■ 1 πρέζα αλάτι ■ 2 κουταλιές ελαιόλαδο ■ 1 κρεμμύδι, κομμένο ■ 1/2 κουταλάκι αλάτι ■ 1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο και κομμένο ■ 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ■ 1½ φλιτζάνι ξερή φάβα, πλυμένη και στραγγισμένη ■ 3 φλιτζάνια νερό ■ 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ■ 1/4 κουταλάκι πιπέρι ■ 90 γρ. κομμένο άπαχο ζαμπόν Εκτέλεση1 Για την κρέμα σχοινόπρασου χτυπάτε στο μπλέντερ το σχοινόπρασο, το γιαούρτι, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το αλάτι. Τη σκεπάζετε και τη βάζετε στο ψυγείο. 2 Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 6΄. Ρίχνετε 1/4 κουταλάκι αλάτι. Σοτάρετε το καρότο για 5΄ και στη συνέχεια το σκόρδο για 1΄. Ρίχνετε τη φάβα, το νερό, τον ζωμό, το υπόλοιπο αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε με το σκεύος μισοσκεπασμένο για 60-65΄. 3 Σε ένα μπλέντερ, χτυπάτε τη σούπα σε δόσεις και την ξαναβάζετε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για να ζεσταθεί. 4 Μοιράζετε τη σούπα σε μπολ. Ρίχνετε λίγη κρέμα σχοινόπρασου και γαρνίρετε με το ζαμπόν και τα κομμάτια σχοινόπρασου. Σερβίρετε αμέσως. |
Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013
Καιρός για μια αχνιστή σούπα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου