Πρόσφατη έρευνα σύγκρινε τα οφέλη της κατανάλωσης ψαριών και
θαλασσινών σε σχέση με την επικινδυνότητα τους λόγω μολύνσεων και τοξικών
παραγόντων (υδράργυρος, διοξίνες κτλ). Κατέληξαν ότι η ιδανική ποσότητα προς
κατανάλωση ώστε να λαμβάνονται τα θρεπτικά συστατικά, έχοντας παράλληλα την
μικρότερη έκθεση σε τοξικούς παράγοντες
κινδύνους για την υγεία, είναι 181 - 213 g/εβδομάδα λιπαρά ψάρια
(όπως ξιφία, ρέγκα, σολομό, σκουμπρί, σαρδέλες συν
26– 72 g/εβδομάδα άπαχα ψάρια, μαλάκια και καρκινοειδή.
Όλο το άρθρο εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου