Υλικά
- 1/2 κιλό
ρεβίθια
- 1 πιπεριά
κόκκινη
- 1 πιπεριά
πράσινη
- 1 κρεμμύδι
ξερό ή φρέσκο
- 1 ματσάκι ρόκα
- 6-8 ελιες καλαμων
χωρις κουκουτσι
- 100γρ τυρι
φετα
Για τη σως:
- 6 κ.σ. λάδι
- 2 κ.σ. ξύδι ή
μπαλσάμικο ή μηλόξυδο
- 2 κ.σ. μέλι
- σουσάμι για
πασπάλισμα ή καρύδια χοντροκομένα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε από
την προηγούμενη μέρα τα ρεβύθια σε κατσαρόλα με χλιαρό νερό με 2 κουτ. σ.
αλάτι.
- Αλλάζουμε το
νερό την επόμενη μέρα και βάζουμε άλλο με 1 κουτ. σ. σόδα μαγειρικής και
αφήνουμε για 10-15 λεπτά.
- Αλλάζουμε το
νερό πολλές φορές για να φύγει τελείως η σόδα ώστε να μην μαυρίσουν.
- Έπειτα τα
μαγειρεύουμε κανονικά περίπου για μισή ώρα ή και παραπάνω ανάλογα πόσα
σκληρά τα θέλουμε.
- Πλένουμε τα
λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε.
- Αφού
σουρώσουμε τα ρεβίθια τα σερβίρουμε σε σκεύος σαλάτας και από πάνω
ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τις ελιές, το τυρί.
- Αφού
ανακατέψουμε καλά τα υλικά της σως, την περιχύνουμε από πάνω μαζί με
μπόλικο σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου