Σας προτείνουμε μία νόστιμη συνταγή και εξαιρετικά θρεπτική.
Υλικά (για 6 άτομα)
- 1 κιλό σουπιές
- 1½ φλιτζάνι κρασί άσπρο (αρετσίνωτο)
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 μάτσο μάραθο χοντροκομμένο
- 1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1 φλιτζάνι νερό
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις σουπιές και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια.
- Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και το κρασί. Αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά (μέχρι να πιουν το ζουμί τους).
- Προσθέτετε το λάδι, τα κρεμμύδια, το μάραθο.
- Σιγοβράζετε για άλλα 20 λεπτά με κλειστό το καπάκι.
- Προσθέτετε το σπανάκι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε με τις σουπιές.
- Συνεχίζετε το βράσιμο για 25-30 λεπτά ακόμα.
Καλή σας όρεξη......
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου