Ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
Καπνιστός
σολομός κομμένος σε μικρούς κύβους
Άνηθος
Κρεμμύδι φρέσκο
Λεμόνι
Πιπέρι
Υλικά για τόνο
Ψωμί
του τοστ χωρίς κόρα
Τόνος σε λάδι καλά στραγγισμένος
Τόνος σε λάδι καλά στραγγισμένος
αγγούρι
φρέσκο ή τουρσί
1
κ.σ. μαγιονέζα light
Υλικά για την επικάλυψη
Μαγιονέζα
light ή τυρί κρεμά (Φιλαδέλφεια ή ρικότα)
Σουσάμι
μαύρο ή άσπρο
Εκτέλεση
για την γέμιση
Σε 2 διαφορετικά μπολάκια
ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα να δέσουν τα αρώματα.
Εκτέλεση
του σούσι
Παίρνετε τις φέτες του τοστ και τις λεπταίνετε με τον πλάστη ή αν έχετε μηχανή που ανοίγει φύλο
για ζυμαρικά.
Τοποθετείται την γέμιση που θέλετε κατά μήκος και τυλίγετε προσεκτικά σε σχήμα ρολού. Στην συνεχεία τυλίγετε σφιχτά σε διαφανή μεμβράνη και μετά σε αλουμινόχαρτο.
Τα τοποθετείται
στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
Ανοίγετε προσεκτικά τα ρολά και τα
κόβετε σε πάχος περίπου 2 εκατοστών
τα αλείφετε γύρω γύρω με μαγιονέζα ή τυρί κρεμά και τα ρολάρετε σε μαύρο ή λευκό σουσάμι.
Το σούσι σας είναι έτοιμο.
Έχει ένα βαθμό δυσκολίας, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
Δεν είχα σκεφτεί ποτέ οτί το κρις κρις τοστιμο μπορεί να γινει σουσι!!! Καταπληκτική ιδέα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε!
Χαιρετώ,
Μαίρη