![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7K-s9nZNCuUgKJdTva37SADcbUlKtjjN_kkI9krpgwjYAeJWKsuNBNpyJb2xYMuftKvnJmvsTbaAEGG79ESKtjXyxVAiZUgIQ9ZpNab4glOhzVJTTcEK7mVSebEA3Qa0036-TWfKVFbWz/s320/IMG_0676.jpg)
Το μέλι αυτό δε συλλέγεται από τα άνθη αλλά από ένα μελίτωμα (ρητίνη) που παράγουν κάποιοι μικροοργανισμοί στον κορμό του μαύρου ελάτου.
Έχει ιδιαίτερο χρώμα σε σχέση με τις άλλες ποικιλίες μελιού που θυμίζει καραμέλα και βανίλια και είναι παχύρευστο. Είναι από τα μέλια που δεν κρυσταλλώνουν "ποτέ" γιατί έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε φυσικά σάκχαρα. Έχει ιδιαίτερα καλή γεύση και δεν παρουσιάζει έντονο άρωμα. Η εξαγωγή της ελατοβανίλιας είναι πολύ δύσκολη γι' αυτό και η παραγωγή είναι πολύ μικρή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου