ΥΛΙΚΑ
3 φλιτζάνια
δημητριακα βρώμης με
σοκολατα
30γρ φουντούκια χοντροκομμενα
30γρ μαύρα
σποριά ή φιστίκια
αιγίνης χοντροκομμενα
30γρ
αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα
100γρ μαργαρίνη
με ελαιόλαδο
100γρ καστανή
ζάχαρη
100γρ μέλι
½ κ.γλ. κανέλα
Αν θέλετε
μπορείτε να προσθέσετε
ξύσμα πορτοκαλιού για
άρωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο
μπολ ανακατεύουμε τα
δημητριακά , τους ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους , τα ψιλοκομμένα
αποξηραμένα φρούτα (αν θέλουμε
προσθέτουμε το ξύσμα
πορτοκαλιού ή τις
σταγόνες της κουβερτούρας). Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε
τη μαργαρίνη με
ελαιόλαδο, την καστανή ζάχαρη, το
μέλι και την κανέλα
και ανακατεύουμε συνεχώς
μέχρι το μίγμα
να καραμελώσει ελαφρά. Το
προσθέτουμε στο μπολ
με τα δημητριακά και ανακατεύουμε
καλά για να ομογενοποιηθούν όλα
τα υλικά .Σε ένα ταψάκι
στρώνουμε ένα
φύλλο λαδόκολλας και ρίχνουμε το μίγμα,
το όποιο
στρώνουμε με την
βοήθεια μιας σπάτουλας. Το αφήνουμε να κρυώσει και
να σφίξει και
στην συνεχεία το βγάζουμε από
την λαδόκολλα και
το κόβουμε σε ράβδους
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου